Kategoriler: Yeni Sürüm

Daha hızlı, basit ve özelleştirilebilir: Yeni Firefox’u test etmemize yardım edin

Firefox’un yeni beta sürümüyle birlikte Firefox Hesapları üzerinde çalışan geliştirilmiş eşitleme özelliği, yeni bir özelleştirme modu, yeni Firefox menüsü ve daha verimli bir kullanıcı arayüzü geliyor.

Firefox’unuzdaki verileri her yere taşımanın güvenli ve kolay yolu olan Firefox Sync’in yeni sürümünü test etmek için Windows, Mac, Linux ve Android’inizde yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Kurulumu ve yeni cihaz eklemesi çok daha kolay olan yeni Firefox Sync’te uçtan uca şifreleme yapılıyor.

Firefox Hesabı oluştur

Yeni özelleştirme modu ile kendi Firefox’unuzu yaratmanızı daha da kolaylaştırdık. Özelleştirme moduna girmek için yeni “Menü” düğmesine tıkladıktan sonra “Özelleştir”e tıklamanız yeterli. Karşınıza gelen ekranda sevdiğiniz özellikleri, eklentileri veya araçları sürükleyip, tarayıcı arayüzünde istediğiniz yere bırakabilirsiniz. Bu sayede en çok kullandığınız özelliklere erişmeniz daha da hızlanacak ve kolaylaşacak.

Firefox özelleştirme modu

Özelleştirme modu, tarayıcınızın her yanını kişiselleştirmenizi kolaylaştırıyor. Bunun yanında, yeni menü paneli, tüm tarayıcı yönetim düğmelerinizi, sevdiğiniz özellikleri ve eklentileri tek bir alanda topluyor. Kopyala/yapıştır, yazdır, tam ekran, kaydet gibi bir sürü tanıdık aracı artık burada bulabilirsiniz. Yeni bir Firefox eklentisi indirdiğinizde onun simgesini de aynı menü paneline ekleyebileceksiniz.

Yeni Firefox arayüzü

Web içeriğinize daha çabuk erişmenize yardımcı olmak için Firefox’un genel görünümünü baştan tasarladık. İçeriğe odaklanmanızı sağlamak amacıyla sekme yapısını ve işlevselliğini değiştirdik. Sekmeler artık daha akıcı bir şekle sahip, tarayıcının en tepesinde duruyor ve kullanımda olmayan sekmeler görsel olarak daha arka plana atılıyor. Ayrıca yer imi yöneticisini Firefox araç çubuğundaki yer imi yıldızının yanına taşıdık. Sevdiğiniz siteleri kaydetmek hâlâ tek bir tıklamanıza bakıyor.

Dünya çapında 500 milyon insanın güvenle kullandığı Firefox’un yeni sürümünü beta testçilerimize sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Daha fazla bilgi için:

“Daha hızlı, basit ve özelleştirilebilir: Yeni Firefox’u test etmemize yardım edin” yazısına 2 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. osman

    kapatma simgesinin fare üzerine gelinceki hali hiç olmamış

    Yanıtla

  2. cengiz

    Sekme grupları harika olmuş..Sekmeler arası gezmek de..Menü bölümünün sadeleştirilmesi de güzell..Firefox Sycn Mozilla firefox başlangıç sayfasının bir bölümünde simge ile belirtilebilirdi…Firefox logosu başlangıç sayfasında haraket etse çok şey istiyor sayılmam.daima mozilla firefox

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir