Kategoriler: Duyuru

Firefox Monitor bildirimleri artık tarayıcınızda

Eylül ayında hayata geçirdiğimiz Firefox Monitor, e-posta adresinizin ve diğer verilerinizin herhangi bir veri ihlali kapsamında ele geçirilip geçirilmediğini bildiren, ücretsiz bir Mozilla hizmeti. İki aydan kısa sürede Firefox Monitor’e yüz binlerce kişi kaydoldu.

Firefox Monitor’ün dünya genelinde gördüğü bu ilgi üzerine çalışmalarımızı hızlandırdık: Bugün Firefox Monitor’ü Türkçe dahil 26 dilde daha hizmete sunuyoruz. Böylece dünyanın her yerindeki kullanıcılarımızın veri ihlalleri hakkında bilgi almalarını ve kendilerini korumalarını daha da kolaylaştırıyoruz.

Firefox Monitor bildirimleri

Firefox Monitor’ü yeni dillerde sunmanın yanı sıra, Firefox kullanıcılarına özel bir özellik daha geliştirdik: Firefox Quantum’un masaüstü sürümüne eklediğimiz bildirim özelliği sayesinde, son zamanlarda veri ihlaline karıştığı keşfedilen bir siteye girdiğiniz zaman Firefox sizi uyaracak. Bu özelliği önümüzdeki birkaç hafta içinde Firefox kullanıcılarına aşama aşama ulaştıracağız.

Firefox Quantum tarayıcısını kullanırken verileri ele geçirilmiş bir siteyi ziyaret ettiğinizde bir bildirim alacaksınız. Bildirime tıklayarak Firefox Monitor’ü ziyaret edip e-posta adresini tarayabilecek, ilgili veri ihlalinde yer alıp almadığınızı görebileceksiniz. Bu uyarı, yalnızca son 12 ayda bildirilen ihlaller için ve her sitede yalnızca bir kere görünecek. Bu uyarıları hiçbir sitede görmeyi istemezseniz “Firefox Monitor uyarılarını asla gösterme”yi seçmeniz yeterli olacak.

Şimdi sizi de Firefox Monitor’ü ziyaret etmeye, e-posta adresinizi taramaya ve ileride gerçekleşecek ihlallere karşı tetikte olmak için Firefox Monitor’e kaydolmaya davet ediyoruz.

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir