Kategoriler: Yeni Sürüm

Firefox Focus’un Android sürümü, sinir bozucu reklamları engelliyor ve gizliliğinizi koruyor

iPhone ve iPad için tasarladığımız hızlı, basit ve her zaman gizlilik sağlayan yeni tarayıcımız Firefox Focus’u geçen yıl tanıtmıştık. Kasım ayından bu yana çok şey oldu. İnternet tüketicileri giderek daha bilinçli hale geliyor ve hem kişisel verilerini korumaya ve hem de internet paketlerindeki değerli megabaytlardan tasarruf etmeye çalışıyorlar.

İnternet gezintilerinizi gizli tutmak istediğiniz zamanlarda Focus’un çok kullanışlı olacağını biliyorduk ama memnuniyetiniz bizi bile şaşırttı: Firefox Focus, App Store’da ortalama 4,6 puana ulaşarak iPhone ve iPad için yapılmış en beğenilen tarayıcı oldu.

Firefox Focus’un merakla beklenen Android sürümü de artık hazır!

IPhone ve iPad sürümümüz gibi Android uygulamamızda sekmeler, karmaşık ayarlar vb. yok. Oturumunuzu tamamen silmek için tek bir düğme var.  Firefox Focus, mobil gezintilerinizi yavaşlattığı bilinen takipçi reklamlar tarafından takip edilmeden internette gezinmenizi sağlıyor.  Peki, bu takipçileri neden engelliyoruz? Çünkü bu tür takipçiler, gezdiğiniz sayfaları sizin bilginiz dışında takip etmekle kalmıyor, mobil cihazınızdaki sayfaları yavaşlatıyor ve daha fazla veri tüketmenize yol açıyor.

Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz (İngilizce):

Android için yeni özellikler

Firefox Focus’un Android sürümüne, iOS sürümümüzde olmayan bazı özellikler de ekledik:

  • Takipçi sayacı: Meraklılar, uygulamayı kullanırken her sitede sizi takip etmek isteyen kaç reklamın engellendiğini görebilir.
  • Takipçi engelleyicisini kapatma: Düzgün yüklenmeyen sitelerde engelleyiciyi kolayca devre dışı bırakarak işinizi görebilir, sonra yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • Bildirim hatırlatıcı: Focus arka planda çalışırken bunu bir bildirimle hatırlatacağız. Bildirime dokunarak gezinti geçmişinizi hemen silebileceksiniz.

Focus’u Android’de varsayılan tarayıcınız olarak kullanabilceğiniz şekilde hazırladık. Hem özel sekmeleri hem de gerektiğinde reklam engellemeyi kapatmayı desteklediğimizden, örneğin tek bir makaleyi takip edilmeden okumak istediğinizde, Facebook gibi uygulamalarla birlikte çalışabiliyor. Focus’u, mobil web’de kontrolü elinizde tutabilmeniz için yarattık. Onu daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Daha hızlı ve daha gizli bir mobil gezinti deneyimi için Firefox Focus’u güvenle tercih edebilirsiniz.

Firefox Focus’u Google Play’den ve App Store’dan indirebilirsiniz.

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir