Kategoriler: Firefox

Firefox: Windows Store’daki ilk büyük tarayıcı

9 Kasım 2021 itibarıyla Firefox, Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları için Windows Store’da kullanıma sunulan ilk büyük tarayıcı oldu. Daha önce, Windows cihazınızda Firefox kullanmak istediğinizde Firefox’u internetten indirmeniz ve Microsoft’un zorunlu tuttuğu bir yükleme süresinden geçmeniz gerekiyordu. Microsoft artık Store ilkelerini değiştirdiği için masaüstü tarayıcınız olarak Firefox’u seçmek daha kolay hale geldi. Üstelik Firefox’un Windows Store sürümü, en yeni Firefox özelliklerinin tümünü içeriyor.

Windows mu kullanıyorsunuz? Firefox’u doğrudan Windows Store’dan indirin

Neden Firefox’u seçmelisiniz?

Web tarayıcılarının çekirdeğine “tarayıcı motoru” denir. Bu motor, sitelerden web sayfalarını yüklemek, bu sayfaları görebilmek ve bunlarla etkileşim kurabilmek için sayfaları ekranınızda görüntülemekten sorumludur. Kısa bir süre öncesine kadar Microsoft’un Store politikaları tüm web tarayıcılarının Microsoft’un kendi tarayıcı motorunu kullanmasını gerektiriyordu ki bu da Firefox’u Windows Store’a gönderemediğimiz anlamına geliyordu.

Microsoft politikalarını değiştirince nihayet Firefox’u endüstri lideri Gecko motorumuzla Windows Store’a gönderebilir hale geldik. Böylece aşağıdakiler gibi benzersiz özelliklerle web deneyiminizi eğlenceli, güvenli, gizli ve hızlı hale getirebiliyoruz:

Firefox’u kullanmayı seçtiğinizde daha güvenli, daha gizli ve hızlı bir web’i desteklememize yardımcı oluyorsunuz. Web’i kendi istediğiniz gibi deneyimleme özgürlüğünü ve tercih hakkını istediğinizin sinyalini veriyorsunuz. Firefox’u Windows Store’da kullanıma sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Hemen şimdi deneyin!

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir