Kategoriler: Yeni Sürüm

Android için Türkçe Firefox ile mobil gezinti daha hızlı ve daha kolay

Mozilla, Firefox’u geliştirmek için küresel bir gönüllü topluluğuyla birlikte çalışıyor. Mozilla Türkiye’nin ve yerelleştirme çalışmalarına gönüllü olarak destek veren tüm özgür yazılım dostlarının katkılarıyla Android için Firefox artık Türkçe desteğine sahip! Bu sürüme eklenen Türkçe desteği sayesinde Mozilla, muhteşem bir web deneyimini tüm dünyada daha da fazla insana ulaştırmaya devam ediyor.

Android için Firefox’un ilk Türkçe sürümü, Şahane Ekran adını verdiğimiz kişiselleştirilmiş bir sayfayla en sevdiğiniz sitelere erişmenizi kolaylaştırıyor. Android için Firefox’taki yeni Şahane Ekran, web’de ulaşmak istediğiniz yere daha kısa sürede ulaşmanızı sağlayacak.

Android için Firefox TürkçeBaşlık çubuğu artık siz yazdığınız sırada adresleri tamamlıyor ve böylece daha öne ziyaret ettiğiniz sitelere erişmenizi hızlandırıyor. Android için Firefox’taki “Sekmeye geç” özelliği, birden fazla sekme açmadan, Şahane Ekran’ı kullanarak açık sekmelerinizi bulmanızı ve aralarında geçiş yapmanızı kolaylaştırıyor. Başlık çubuğu kullanılmadığı zamanlarda kendiliğinden gizlenerek tüm ekran sayfa içeriğine bırakıyor. Başlık çubuğunu yeniden kullanmak istediğiniz ekranın tepesinde aşağı doğru çekmeniz yeterli.

Favori arama motorunuz bizim seçtiğimizden farklı mı? Android için Firefox, artık, eklenti yöneticisi üzerinden varsayılan arama sağlayıcısını değiştirmenize izin veriyor. Bu değişikliği yapmak için birkaç dokunuş yeterli: Eklenti yöneticisini açtıktan sonra yüklü bir arama motoruna uzun dokunun. Bunu yaptığınızda, karşınıza o arama motorunu devre dışı bırakabileceğiniz veya varsayılan olarak ayarlayabileceğiniz bir ekran gelecek.

Android için Firefox’un güncellenen RSS okuyucusu, RSS akışlarına abone olmanız için basit bir yol sunuyor. RSS akışı olan herhangi bir sayfaya girdikten sonra başlık çubuğuna uzun dokunursanız “Sayfaya abone ol” seçeneğini göreceksiniz.

Daha fazla bilgi için:

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir