Kategoriler: Yeni Sürüm

Firefox ile gizliliğinizi daha iyi kontrol edin

Firefox’un yeni sürümünde “gizli tarama” özelliği geliştirildi. Artık Firefox’ta mevcut tarama oturumunuzu kapatmadan veya değiştirmeden, yeni bir gizli tarama penceresi açabilirsiniz. Böylece, mevcut tarama oturumunuzu etkilemeden, gizli tarama pencerenizde bir doğum günü hediyesi araştırabilirsiniz. Gizli tarama penceresini birden fazla e-posta hesabını aynı anda kontrol etmek için de kullanabilirsiniz. Android için Firefox’a da sekme bazlı gizli tarama özelliğinin eklendiğini hatırlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Android için Firefox, mevcut tarama oturumunuz sırasında yeni bir gizli tarama sekmesi açmanıza olanak tanıyor ve aynı oturum içinde gizli ve standart sekmeler arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Firefox’un yeni sürümü, Firefox araç çubuğuna eklenen yeni bir İndirme Yöneticisi ile geliyor. Yeni İndirme Yöneticisi’ni kullanarak başka bir pencereye geçmenize gerek kalmadan; indirdiğiniz dosyaları takip edebilir, çalıştırabilir ve yerlerini bulabilirsiniz. Yeni İndirme Yöneticisi sayesinde Firefox’la dosya indirmek daha da kolaylaşıyor.

Android için Firefox’un yeni sürümü ise ana ekrandaki kısayolları sevdiğiniz veya sık kullandığınız sitelerle özelleştirmenize, bu sayede onlara tek dokunuşla ulaşmanıza olanak veriyor.

Android için Firefox’a, daha düşük güçlü bir mimari olan ARMv6 işlemcilere sahip daha fazla aygıt desteği eklendi. Bunlar arasında Samsung Galaxy Next, HTC Aria, HTC Legend, Samsung Dart, Samsung Galaxy Pop ve Samsung Galaxy Q gibi popüler telefonlar bulunuyor. Eylül ayında, ARMv6 aygıtlara desteğimizi artırarak şahane bir web deneyimini daha fazla kullanıcıya ulaştıracağımızı müjdelemiştik. Bugün 50 milyon telefona daha, daha iyi bir web deneyimini ulaştırmaktan mutluluk duyuyoruz.

Geliştiriciler için Firefox’a getUserMedia desteği eklendi. WebRTC’nin önemli bir parçası olan getUserMedia, geliştiricilerin kamera ve mikrofona erişmesini sağlayan kodları hızlıca ve kolayca yazmasını sağlıyor. Firefox, geliştirici araçlarına tek bir pencereden erişmenizi sağlayan ve geliştiricilere araçlar arasında kolayca geçiş yapma olanağı sunan bir geliştirici alet çantası da içeriyor.

“Firefox ile gizliliğinizi daha iyi kontrol edin” yazısına 1 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. ff

    gizli tarayıcının yeni sayfada acılması iyi olmuş internet üzerinden müzik dinleyen biri olarak gizli tarayıcıya geçmek hiç iyi olmuyordu
    firefox <3

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir