Kategoriler: Yeni Sürüm

Firefox artık daha gizli bir gezinti deneyimi sunuyor

Firefox Gizli Gezinti’ye İzlenme Koruması adını verdiğimiz yeni ve güçlü bir özellik ekliyoruz. Biz, Web deneyiminiz üzerinde daha fazla tercih hakkı ve kontrol sahibi olmanız gerektiğine inanıyoruz. İşte bu özelliği o yüzden yarattık. Firefox Gizli Gezinti’deki İzlenme Koruması ile birlikte, internette üçüncü şahısların hakkınızda topladığı verilerin kontrolünü size vererek size sektöre öncülük ediyoruz. Başka hiçbir tarayıcının Gizli Gezinti modu sizi Firefox gibi koruyamaz: Ne Chrome, ne Safari, ne Microsoft Edge, ne de Internet Explorer.

Aşağıdaki videoyu izleyerek İzlenme Koruması ile Gizli Gezinti hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz (İngilizce).

İzlenme Koruması ile Gizli Gezinti

Firefox’a Gizli Gezinti özelliğini ilk eklediğimizde, gezinti geçmişinizi ve çerezleri kaydetmeyerek yerel düzeyde gizliliğinizin kontrolünü size vermiştik. Ancak herhangi bir tarayıcıda Gizli Gezinti modunda bile Web’de gezinirken farkında olmadan, asıl ziyaret ettiğiniz sitenin dışındaki üçüncü şahıslarla kişisel bilgilerinizi paylaşıyor olabilirsiniz. En azından bugüne kadar öyleydi.

Firefox’un Windows, Mac, Android ve Linux sürümlerine eklenen İzlenme Koruması ile Gizli Gezinti; sizin bilginiz dışında davranışlarınızı kaydedebilen reklamlar, analiz izleyicileri ve sosyal paylaşım düğmeleri gibi içerikleri aktif bir şekilde engelliyor.

Firefox Gizli GezintiAyrıca Firefox’a yeni bir Denetim Merkezi ekledik. Adres çubuğunun solundaki düğmeye tıklayarak sitenin güvenlik ve gizlilik denetimlerini tek bir noktada bulabileceksiniz. Davranışlarınızı izleyen öğeler engellendiğinde bazı Web sayfaları bozuk görünebilir. Bu yüzden Denetim Merkezi’ni kullanarak belli bir site için İzlenme Koruması’nı kapatmanızı kolaylaştırdık.

Son olarak, Firefox’a sekmeyi sessizleştirme özelliği ekledik. Açık sekmelerinizden birisi ses çalmaya başlarsa o sekme başlığının yanında bir hoparlör simgesi göreceksiniz. Simgeye tıklayara sesi kapatıp açabilirsiniz.

Yeni Firefox Developer Edition

Bugün çıkan Firefox Developer Edition’da ise yeni görsel düzenleme araçları var. Yeni Animasyon Araçları, tıpkı animatörlerin düşündüğü şekilde çalışıyor.

indeks Tasarımcılara bu yeni araçları kolayca deneme olanağı vermek için DevTools Challenger adlı eğlenceli bir deneme ortamı yarattık.

Developer Edition’daki bu yeni araçlar sayesinde animasyon yaratmak, senaryo yazmaktan çok film çekmeye benzeyecek. Daha fazla bilgi almak için Mühendislik Direktörümüz Dave Camp’in Mozilla Hacks blog’undaki Firefox Developer Edition yazısını okuyabilirsiniz.

Yeni Firefox beğeneceğinizi umuyoruz!

Daha fazla bilgi:

“Firefox artık daha gizli bir gezinti deneyimi sunuyor” yazısına 2 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. Saner Benli

    Bu gizli gezinti bir eklenti herhalde. Collison. Hep reklamını yapıyorsunuz da nasıl yükleyeceğiz bilgisi verilmemiş.

    Saygılarımla.

    Yanıtla

    1. Selim Şumlu

      Bu Firefox’un dahili bir özelliği. Menü düğmesine tıklayıp “Yeni gizli pencere”yi seçmeniz yeterli.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir