Kategoriler: Duyuru

Mozilla, gizlilik konusunda en güvenilen internet şirketi seçildi

Her yıl 28 Ocak’ta kutlanan Veri Gizliliği Günü, bu yıl Mozilla için özel bir anlama sahip. Ponemon Institute tarafından yapılan ve sonuçları dün açıklanan araştırmaya göre Mozilla, 2012’de gizlilik konusunda en güvenilir internet şirketi seçildi!

Dün açıklanan sonuçlara göre, araştırma kapsamında ABD’de 100.000’in üzerinde tüketiciye anket uygulandı ve Mozilla, “internet ve sosyal medya” sektöründe ilk sırada yer almayı başardı. Ayrıca, tüm şirketler arasında da ilk 20’ye girdik.

Şüphesiz ki bu sonuç, son on yıldır Mozilla projesine katkı sağlayan herkesin imzasını attığı kullanıcı merkezli felsefemizin ürünü. Mühendisler, arayüz tasarımcıları, güvenlik takımı, topluluk yöneticileri, sistem yöneticileri ve gizlilik takımımızın yıllar boyunca aldığı ufak kararlar birikerek; bu araştırmada da ortaya konan kullanıcı güven duygusunu meydana getirdiler. Gizliliği nihai bir hedef olarak görmediğimiz için böylesi bir sonucu merakla beklemiyorduk ama günümüzdeki gizlilik ve güvenlik konusundaki karmaşayı ve detayları dikkate alınca Mozilla’ya bu konuda güven duyduğunuzu bir kez daha öğrenmek için bizim için çok sevindirici oldu.

Bu sonuçların bir anlamı daha var: Sektör olarak yapmamız gereken çok fazla iş var. Kullanıcıların, çevrimiçi hizmet ve uygulama sağlayıcıları ekosistemine büyük ölçüde güvenmemesi üzücü. Arzumuz, internet ve sosyal medya hizmetleri ve uygulamaları geliştiren bizlerin, kullanıcıların elindeki gücü artıracak ve onları koruyacak şekilde güven hissini artırabileceğimiz bir ortam yaratmak. Hepimiz; kullanım kolaylığını, saydamlığı ve kullanıcı tercihini bir araya getiren çevrimiçi ürünlerden oluşan, daha güvenilir bir ortam yaratmak için çaba göstermeye devam etmeliyiz.

Mozilla’nın gizlilikle ilgili süregelen çalışmaları hakkında daha fazla bilgi almak için Mozilla Privacy Blog’u okuyabilirsiniz. Ayrıca, Bugzilla’daki açık gizlilik etkinliklerine yorum yazarak veya Gizlilik Takımı’nın ve Gizlilik Ürün Yol Haritası’nın wiki sayfalarını inceleyerek sizi sürece dâhil olmaya da davet ediyoruz.

 

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir