Kategoriler: iOS için Firefox

iOS için Firefox’un yeni sürümünde İzlenme Koruması varsayılan olarak açık

Bugünden itibaren iPhone ve iPad’de Firefox kullanan tüm kullanıcılarımızda İzlenme Koruması’nı varsayılan olarak açık hale getiriyoruz. Normal gezinti modunda İzlenme Koruması’nı seçenek olarak eklediğimizden bu yana 6 ay geçti. Artık hem normal hem de gizli gezinti modunda İzlenme Koruması varsayılan olarak açık olacak. Tabii ki İzlenme Koruması’nı hangi sitelerde açık tutup (örn. alışveriş siteleri) hangilerinde kapatacağınızı kolayca belirleyebilirsiniz. Bu ayarı değiştirmek için menü düğmesine dokunmanız yeterli.

İzlenme Koruması; Android ve iOS için Firefox Focus’un yanı sıra Firefox’un bilgisayar ve Android sürümlerinde de kullandığımız reklam engelleme teknolojisini kullanıyor.

Mozilla olarak biz, insanların gizliliğine saygı göstermenin önemli olduğuna inanıyor, hangi bilgileri paylaşıp hangilerini paylaşmayacaklarını insanların karar verebilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüketicilerin de giderek bizim gibi düşündüğünü ve verilerini paylaştıkları şirketlerden böyle taleplerde bulunduğunu görüyoruz. İzlenme Koruması’nın ek bir getirisi de, birçok web sitesinde sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlaması. Böylece hem internet kotanız hem de şarjınız daha az harcanıyor.

Yeni iPad özellikleri

Sekme sırasını değiştirme

Bazen bir yandan bir yemek tarifini incelerken bir yandan da e-postanızı kontrol etmek ya da hava durumuna bakmak isteyebilirsiniz. Açık sekmelerinizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için Firefox’un iPad sürümüne sekmeleri düzenleme ve önceliklendirme desteği ekledik. Örneğin işle ilgili önemli e-posta bekliyorsanız e-posta sekmenize kolayca ulaşmak için o sekmeyi en başa veya en sona taşıyabilirsiniz. İlgili sekmeye basılı tutup yeni yerine sürüklemek yeterli.

 

Firefox’la diğer uygulamalar arasında linkleri sürükleyip bırakma

Bir web sitesine bakarken linkini arkadaşlarınızla paylaşmak istediğiniz oluyordur. Linki kopyalayıp e-postaya veya başka bir uygulamaya yapıştırmaksa biraz zahmetli. Bu işi kolaylaştırdık. Artık iPad’de linkleri sürükleyip bırakarak Firefox’tan başka bir uygulamaya (örn. e-posta mesajınıza ve tweet’inize) veya başka uygulamalardan Firefox’a aktarabilirsiniz.

 

Daha fazla iPad klavye kısayolu

iPad’inize bağlı bir klavye varsa webde gezintinizi daha verimli hale getirmek için Firefox’a klavye kısayolları da ekledik. Standart navigasyon tuşlarının yanı sıra, tüm sekmeleri aynı anda görmek için Command + Option + Tab gibi işleri kolaylaştıran birkaç ekleme de yaptık.

Kısayollarının tam listesini görmek için buraya bakabilirsiniz.

iOS için Firefox’un son sürümünü App Store’dan indirebilirsiniz.

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir