Kategoriler: Firefox OS

ZTE, Firefox OS’li telefonları eBay’de satışa sunuyor

Mobil telefon üreticisi ZTE, Firefox OS yüklü ZTE Open akıllı telefonları yakında eBay üzerinden satışa sunacağını duyurdu. Bu sayede, ticari olarak piyasaya çıkışından sadece bir ay sonra tüm dünyadaki geliştiriciler ve meraklı kullanıcılar Firefox OS’li bir telefona sahip olma imkânına kavuşuyor.

İlk kez akıllı telefon kullanacak kişilere hitap eden Firefox OS’li akıllı telefonlar, gücünü tamamen web teknolojilerinden alan ilk cihazlar. Kullanıcılar, Firefox; OS sayesinde; hep istedikleri performans, kişiselleştirme ve fiyata sahip telefonlara şık, yalın ve kullanımı kolay bir deneyimle birlikte sahip oluyorlar.

ZTE Open

Firefox OS’li akıllı telefonlar, kullanıcının anlık ihtiyaçlarına göre değişiyor ve şekilleniyor. Örneğin, sevdiğiniz bir şarkıcıyla ilgili arama yaptığınızda şarkılarını satın alma, anında dinleme, konser bileti satın alma gibi birçok seçenek karşınıza geliyor. Kullanıcılar uygulamaları kolayca keşfedebiliyor, bir seferlik kullanıp atabiliyor veya indirerek saklayabiliyorlar. Firefox OS, doğru içeriğe doğru zamanda ulaşmayı tamamen kişisel bir deneyime haline getiriyor.

Firefox OS, kullanıcıların akıllı telefonlardan beklediği arama, mesajlaşma, e-posta, kamera gibi temel özelliklerin yanı sıra Facebook ve Twitter ile dahili sosyal entegrasyon, trafik bilgisini de içeren Nokia HERE haritaları gibi konum tabanlı hizmetler, herkesçe sevilen Firefox web tarayıcısı ve Firefox Marketplace gibi birçok özelliğe de sahip.

Mozilla’nın daha güçlü ve daha açık bir web yaratma vizyonu diğer tarayıcılar tarafından da destek görüyor. Firefox’a, Firefox OS’e ve Android için Firefox’a güç veren açık web teknolojileri diğer tarayıcıların da bünyesine katıldığında, satın aldığınız uygulamaları platformlar ve aygıtlar arasında taşımanız da mümkün olacak. Firefox OS, Firefox web tarayıcısında görmeye alışık olduğunuz eşsiz güvenliği, gizliği, kişiselleştirmeyi ve kullanıcı denetimini de sunmaya devam ediyor.

Firefox OS’li akıllı telefon ZTE Open, ZTE’nin eBay ABD ve İngiltere mağazalarında 79,99 dolar ve 59,99 sterlin fiyatla satılacak. Cihazlar SIM kilitsiz olarak isteyen herkese satılacağı için yerel uygulamalar ve özellikler içermeyecek.

Mozilla Mobil Cihazlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Li Gong, konuyla ilgili olarak “Mozilla olarak, web’i insanların sevdiği ürünler inşa edebileceğiniz, yeniliğe kucak açan bir platform olarak ileri taşımak için kendimizi adadık. Web’in tüm gücünü daha fazla insanın cebine koymaktan mutluluk duyuyoruz. Yaratacağımız dev potansiyel kullanıcı tabanı sayesinde, dünyanın her yanındaki geliştiricilerin de yeni API’lerimizi kullanarak uygulamalar geliştireceklerini ve yeniliğin son dalgasına ilham vereceklerini biliyoruz.” dedi.

ZTE Corporation Başkan Yardımcısı Wenhong Dai ise “Mozilla ile iş ortağı olmaktan ve Firefox OS’li akıllı telefonumuz ZTE Open’ı dünya pazarlarına sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Başarısı herkesçe bilinen bir mobil üretici olarak, ZTE, ileri teknoloji aracılığıyla tüm dünyadaki kullanıcılarına konforu ve tercih hakkını sunmayı amaç edinmiştir. Bu telefonun kullanıcılara yepyeni bir akıllı telefon deneyimi sunacağına, Firefox OS’i ve web uygulamalarını öğrenmek isteyen geliştiriciler için de çekici olacağına inanıyoruz.

Mozilla Türkiye’nin notu: Türkiye’ye posta yoluyla cep telefonu getirmek yasaya aykırı olduğundan ve telefonlara gümrükte el konulduğundan, internet üzerinden Türkiye’ye telefon siparişi vermenizi önermediğimizi hatırlatmak isteriz.

Daha fazla bilgi için:

“ZTE, Firefox OS’li telefonları eBay’de satışa sunuyor” yazısına 8 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. Ahmet Ceylan

    Bir telefona turuncu bu kadar mı çok yakışır. I Love You Firefox

    Yanıtla

  2. Selçuk

    Türkiyeye ne zaman gelecek? ve uygun fiyat etiketiyle gelirse mutlaka şans vereceğim bir cihaz güzel bir işletim sistemine benziyor beğendim.

    Yanıtla

  3. Mehmet Tekin Alış

    Hocam cıksın büççem hangisine yeterse alacam hiç oolmassa 25 dolarlık modelini x) sonucta firefox işini dogru yapar .

    Yanıtla

  4. safa

    Türkiyedede satışa sunulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Yanıtla

  5. Umut

    Firefox OS Mobil telefonların gelmesi kadar,diğer mobil telefonlara kurulum olurmu acaba?!
    FİREFOX OS’U SABIRSIZLIKLA BEKLEYENLERDENİM.

    Yanıtla

  6. sadettin65v

    ne zaman türkiye de olr

    Yanıtla

  7. Onur

    abi bu 112 dolarlık versiyon çöp gibi 3 mp arka kamera zte nin turkcell t11 i gibi onunda kamera 3 mp ama parasına göre hakedebilir bilmiyorum

    Yanıtla

  8. temakolik

    Kullanmıştım harikaydı doğrusu

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir