Kategoriler: Yeni Sürüm

Firefox’ta Windows 10’a özel bir görünüm ve daha güvenli eklentiler

Firefox’un sevdiğiniz tüm özelliklerini tazelenmiş bir görünümle, arama motoru tercihinizi de koruyarak Windows 10’a taşımaktan mutluluk duyuyoruz.

Firefox, Windows 10 için yeni bir görünümle geliyor

Windows 10’da tazelenmiş bir görünüme kavuşmak için Firefox’un son sürümünü hemen indirebilir veya güncelleme yapabilirsiniz. Firefox’a daha akıcı bir his kazandırmak için arayüzde birkaç ince ayar yaptık. Daha büyük, daha belirgin tasarım öğelerinin yanı sıra web sayfalarını görüntülemek için daha fazla alana sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Biz Firefox’un bu sürümünü geliştirirken çok eğlendik, sizin de yeni görünümü beğeneceğinizi umuyoruz.

Firefox 40Windows 10’a yükseltme yaparsanız veya Windows 10 yüklü yeni bir cihaz satın alırsanız varsayılan tarayıcınız Windows tarafından Microsoft Edge olarak ayarlanacaktır. Bu yüzden Windows 10’da varsayılan tarayıcınız olarak Firefox’u geri getirmeyi veya varsayılan yapmayı anlatan destek sayfaları hazırladık.

Firefox, Windows 10 görev çubuğundaki arama alanından yaptığınız aramalarda tercihinizi korumanıza da yardımcı oluyor. Normalde bu arama alanını kullandığınızda Windows varsayılan tarayıcınızı açar ama sadece Microsoft Bing arama sonuçlarını gösterir. (Web’de arama özelliği henüz Türkçe Windows’ta mevcut değildir.) Firefox’u Windows 10’da varsayılan tarayıcınız olarak ayarladığınızda görev çubuğundan yaptığınız tüm web aramaları Firefox’taki varsayılan arama motorunda yapılacaktır.

Üçüncü parti eklentiler artık daha güvenli

Eklentiler, Firefox’u kontrol etmenizi ve özelleştirmenizi sağlayan önemli bir özelliktir. Eklentiler, Firefox’un görünümünü ve işlevselliğini özelleştirmek için sınırsız olanaklar sağlamaya devam edecek ama biz de bu sürümden itibaren eklentilerin daha güvenli ve güvenilir olmalarını sağlamak için bir adım atıyoruz. Eklenti geliştiricilerine sağladığımız yönergeler kapsamında eklentileri onaylayacağımız bir süreç başlattık.

Firefox’un gelecek sürümlerinde, onaylanmamış üçüncü parti eklentiler varsayılan olarak devre dışı bırakılacak. Bu sürümdeFirefox’taki imzasız eklentilerin yanında uyarı görmeye başlayacaksınız ama eklentiler otomatik olarak devre dışı bırakılmayacak. Bu uyarılar, Mozilla tarafından onaylanmamış eklentiler hakkında sizi bilgilendirecek. Biz de bu arada o eklentilerin standartlarımıza uyum sağlaması ve daha güvenli hale gelmesi için eklenti geliştiricileri ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.

Daha fazla bilgi için:
Windows, Mac, Linux için Firefox sürüm notları
Android sürüm notları
Firefox’u indirin

“Firefox’ta Windows 10’a özel bir görünüm ve daha güvenli eklentiler” yazısına 1 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. kahraman

    Merhaba, firefox tasrımı yine çok güzel ancak küçük bir tavsiyem olacak

    sekme çubuğu ile sağ tarafta bulunan 3 iconu aynı hizada tutsanız çok daha verimli olacak hem fazla alan kaplamaz hemde daha kullanışlı olur ekrandan tam verim alabiliriz.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir