Kategoriler: Yeni Sürüm

Firefox’un baştan tasarlanan Giriş Sayfası ve Yeni Sekme deneyimiyle Web’de daha hızlı gezinin

Firefox, baştan tasarlanan Giriş Sayfası ve Yeni Sekme deneyimiyle sizi Web’de gitmek istediğiniz yere daha hızlı ve daha kolay ulaştırıyor. Giriş Sayfası’nın alt kısmında artık tek tıklamayla ulaşabileceğiniz ve yer imlerine, geçmişe, ayarlara, eklentilere, indirilenlere ve eşitleme tercihlerine kolay erişim sağlayan simgeler var. Yeni bir sekme açtığınızda ise en son ve en sık ziyaret ettiğiniz sitelerin küçük resimlerini göreceksiniz. Yenilerini ekleyerek ve mevcut küçük resimleri çıkararak Yeni Sekme sayfasını özelleştirebilirsiniz.

Firefox, artık, tarama oturumunuzu geri yüklerken sayfalara daha çabuk ulaşmanız için sekmeleri istek üzerine yüklüyor. Firefox  o anda görüntülemekte olduğunuz sekmeyi otomatik olarak, arka plandaki sekmeleriyse tıklandıklarında yüklüyor. Bu sayede Firefox daha çabuk açılıyor ve daha az bellek tüketiyor. Bu yenilik, Firefox performansı üzerinde yapılan bir dizi geliştirmeden sadece bir tanesi.

Firefox, Web’de gezintiyi daha güvenli kılmak için varsayılan olarak SPDY’yi destekliyor. SPDY, web sitelerinin yüklenmesi için geçen süreyi azaltan ve HTTP’nin yerini almak üzere tasarlanmış bir protokol. SPDY ağ yapısını destekleyen Google ve Twitter gibi sitelerde daha düşük yüklenme sürelerine şahit olacaksınız.

Firefox’a eklenen Khmerce desteği sayesinde Firefox, dünyadaki yaklaşık 15 milyon Khmerce konuşan insanın da kullanıma sunuldu. Firefox, dünya çapında milyonlarca insan tarafından 85’in üzerinde dilde kullanılıyor.

“Firefox’un baştan tasarlanan Giriş Sayfası ve Yeni Sekme deneyimiyle Web’de daha hızlı gezinin” yazısına 10 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. Ping from Anonim on

    […] […]

    Yanıtla

  2. Firefox Sekme Ayarları

    Bu yeni sekme sayfası çok iyi olmuş fakat bende resimler oluşmuyor?

    Yanıtla

  3. Mehmet Cansu

    Teşekkür ediyorum…

    Yanıtla

  4. ozan

    eklentilerin türkçe açıklamalarını bekliyoruz teşekkürler

    Yanıtla

  5. Tufan

    Merhabalar

    benim bir sorum olacaktı bu yeni sekme sayfasında internet sitelerini canlı olarak takip edebileceğimiz bir uyguluma ya da firefox’un eklentisi filan varmı?

    ilginizden dolayı teşekkür ederim

    Yanıtla

  6. ahmet

    Yeni sekme sayfası için Firefox ‘Speed Dial’ eklentisi indirebilirsiniz.

    Yanıtla

  7. umut

    speed dial istediğim uygulama değil.istediğim uygulama yukarıda resimdeki gibi.yeni sekme açıtığımda çıkmasını istiyorum ama ben ayarlıyamıyorum onları istediğim gibi.onları nasıl ayarlıyabilirim.yani 9 yeni sayfayı nasıl ben kendim ayaralıyabilirim o konuda destek istiyorum.

    ama speed dial da güzel bir eklentiymiş tavsiye ederim…

    Yanıtla

  8. hakan

    berbat bir eklenti yada uygulama her neyse,,,mozilla da SUPER START adında bir eklenti vardı çok iyiydi..adamlar her şeyi düşünmüşlerdi,,,peki mozillanın ye sekme kısayol uygulamasındaki eksikler neler :
    1.link ekleyerek sen kendi başına kısa yol oluşturamıyorsun ki büyük büyük bir eksiklik..sadece son gezinilen yerler mantığıyla çalışmaya gayret gösteriyor.
    2.peki diyelim son gezinilen siiteleri baz alıyor..ama bunu yaparkende problemli,bazen almıyor,ve sen hadi eklenecek eklenecek diye kanser oluyorsun.Geçmişi temizlicen de tekrar hepsini baştan yapıcanda..
    3.Kendi başına buyruk uygulama;….Kullanıcıyı ayar konusunda özgür bırakmayan eklentiler insanı iğreti ediyor.Bunun da tek ayarı sadece son ziyaret edilenler gözüksün mü gözükmesin mi?..O kadar.
    4.Mozilla ya bu uygulama için mail attım.bu eklentiyi istemediğimi mozillamda da görmek hoşuma gitmediğnii belirten…Kaldırmam için bana bir yöntem söylediler,aman allahım,bırakın ev kullanıcısını,ben web developerım ben 10-15 dakikada zor kaldırdım.adres çubuğuna config filan bişey ler yazıcan,açılan listeden bilmem neyi aratıcan da filan da filan şu an bilehatırlayınca üşendim.Yöntemide hatırlamıyorum da zaten..o derecen yani..
    5.şimdi dedim ben bunu üzerine başka özgür eklenti kurayım o çalışsın..Yok anacım.kene gibi yapışmış tarayıcıya..SUPER START eklentiside inmiyor inse aktif olmuyor,aktif olsa görünmüyor..hiç bu işi anlamadım.
    Netice itiariyle mozilla kullananlar olarak chrome a ters düşen 3 kuruşluk zevklerimizi lütfen bozarak, 7 yıldır mozilla kullanan biei olan beni bile lütfen CHROMEa doğru itmeyin.Şu eklentiyine bir an evvel ya düzeltin yada iptal edin..Başarısız abicim başarısızzzzzzzzzzzz….eklenti başarısız ve eksiiiiiiiiiikkkk….

    Yanıtla

  9. Cem

    Yeni sekme konusunda opera, safari, maxthon vb leri incelenip onların kullandığı sistemler firefox’a entegre edilebilir. Her ne kadar eklentilerle bahsettiğim tarayıcıların bu özellikleri kazandırılıyor gibi görünse de çok eklenti zamanla kasmaya yol açıyor ayrıca tarayıcının içinden gelen gibi olmuyor.

    Yanıtla

  10. murat

    indirdigim mozilla firefox sun yeni sekme açtıgımda neden google ana sayfası olmuyor lütfen yardım nasıl olacagıyla ilgili

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir