Kategoriler: Yeni Sürüm

JavaScript geliştirmeleriyle yeni Firefox %30’a kadar daha hızlı

Firefox’un Windows, Mac ve Linux sürümleri yeni JavaScript geliştirmeleri sayesinde web’de gezintilerinizi belirgin ölçüde hızlandırıyor. Son Firefox güncellemesi; JavaScript performansını artıran ve çok sayıda resim, video, oyun ve 3B grafik içeren zengin web sitelerinin çok daha hızlı yüklenmesini ve çalışmasını sağlayan Type Arabirimi‘ni içeriyor. Type Arabirimi, analiz yapmak ve daha verimli kodlar üretmek için JaegerMonkey JIT derleyicisiyle tümleşen bir SpiderMonkey JavaScript motoru özelliği. Type Arabirimi ile gelen Firefox, Kraken ve V8 gibi performans testlerine göre %30’a kadar daha hızlı.

Firefox’un Mac OS X Lion sürümü artık iki parmakla kaydırma hareketlerini destekliyor. Böylece siteler arasında gezinmek kolaylaşıyor. Firefox’un Mac sürümü, Mac OS X Lion simgesi ve uygulama araç çubuğu stilleriyle eşleşen geliştirilmiş bir görünüme sahip. Mac sürümüyle artık birden çok monitörle web’de gezinmek daha keyifli.

Web geliştiricileri, büyük miktarda veri indiren veya AJAX kullanan siteler başta olmak üzere web sitelerinin daha hızlı yüklendiğini fark edecekler. Firefox artık yığın XHR isteklerini destekliyor, böylece web siteleri tüm verilerin inmesini beklemek yerine indirilmiş olan içeriği görüntüleyebiliyor. Firefox’un geliştiricilere yönelik yenilikleri için Web geliştiricileri için Firefox sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için:

 

“JavaScript geliştirmeleriyle yeni Firefox %30’a kadar daha hızlı” yazısına 1 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. Ping from Firefox 9.0.1 çıktı! « İnternet Bilgisayar Notları on

    […] Mozilla.org.tr sitesinde daha fazla bilgi almak için tıklayın. […]

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir