Kategoriler: Yeni Sürüm

Mozilla Firefox 7, bellek kullanımını azaltarak web’de gezintiyi hızlandırıyor

Web’i daha güzel bir yere dönüştürme felsefesini benimseyen, küresel ve kâr amacı gütmeyen Mozilla topluluğu; bugün  Windows, Mac ve Linux için yeni bir Firefox sürümü yayımladı. Mozilla Firefox, kullanıcılara web’de gezinmek için hızlı bir yol ve geliştiricilere de daha hızlı web siteleri ve uygulamaları geliştirmelerine yardımcı olacak yeni araçlar sunuyor.

Firefox, çevik bir web’de gezinme deneyimi sunmak için artık sistem belleğini daha verimli yönetiyor. Yeni sekme açarken,menü ögelerine ve web sitelerindeki düğmelere tıklarken Firefox artık daha hızlı tepki veriyor. İnterneti yoğun kullanan kullanıcılar, çok sayıda açık sekme olduğunda ve saatler süren web gezintilerinde geliştirilmiş performansın tadına varacaklar.

Firefox’taki yeni araçlar geliştiricilerin enerjik web deneyimleri yaratmasını kolaylaştırıyor. Yeni donanımsal hızlandırmalı Canvas sürümü Firefox’ta HTML5 animasyonlarını ve oyunlarını hızlandırıyor. Bu sayede geliştiriciler Angry Birds veya Runfield gibi daha zorlayıcı ve interaktif web deneyimleri yaratabilecek.

Firefox artık W3C navigasyon zamanlama özelliği API’sini destekliyor. Böylece geliştiriciler sayfa yüklenme süresi ve web sitesi navigasyonunu bant genişliği hızı, site trafiği ve diğer etkenler karşısında ölçebilecek. Bu API, geliştiricilerin kullanıcı deneyimlerini uzaktan ve kolayca test ederek web sitelerini ve web uygulamalarını farklı kullanıcı tiplerine göre iyileştirmelerine olanak tanıyor.

Firefox’un gelecek sürümlerini geliştirmeye yardımcı olmak isteyen kullanıcılar Telemetry‘ye katılmayı seçebilir. Telemetry, kullanıcıların kendi denetimleri altında, gizli ve güvenli bir şekilde, isimsiz tarayıcı performans verilerini Mozilla ile paylaşmalarını sağlayan, Mozilla Gizlilik İlkeleri doğrultusunda inşa edilmiş bir araç.

“Mozilla Firefox 7, bellek kullanımını azaltarak web’de gezintiyi hızlandırıyor” yazısına 1 yorum yapılmış

Yorum yazın

  1. burak

    mozilla firefox için yapılan çalışmaları çok beğeniyorum ancak görme engelliler için de lütfen çalışmalar yapalım özellikle sayfalar arasında gezinti yaparken windows gezgini sesi sonra yerimleri biraz düzenlenmesi gerek ve çökme hataları da ortadan kaldırılması lazım

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir