Kategoriler: Yeni Sürüm

Web’i ileri taşıyacak yeni araçlar Mozilla Firefox 6’da

Web’i daha güzel bir yere dönüştürme felsefesini benimseyen Mozilla; Firefox’un Windows, Mac ve Linux sürümleri için bir güncelleme yayımladı. Kâr amacı gütmeyen küresel bir organizasyon olan Mozilla’nın geliştirdiği Firefox 6, web siteleri geliştirmeyi hızlandıran ve kolaylaştıran yeni, geliştirilmiş araçlar içeriyor.

Firefox’taki yeni “Web geliştirici” menüsü geliştiricilerin tarayıcılarını kullanarak web siteleri inşa etmelerine ve hata ayıklamalarına yardımcı olarak araçlara kolay erişim sağlıyor. Geliştiriciler, JavaScript kodlarını Firefox’ta çalıştırmayı ve test etmeyi basitleştiren Karalama Defteri aracıyla tanışacaklar. Web Konsolu da otomatik tamamlama özelliği ve geliştiricilere vakit kazandırmak için konsolun konumunu özelleştirebilme yeteneğiyle geliştirildi.

Panorama kullanıcıları artık daha hızlı açılış süreleriyle karşılaşacak, çünkü sekme grupları sadece seçildiklerinde yüklenecek. Kullanıcılar, Şahane Çubuk’un (adres çubuğu) artık web sitelerinin alan adlarını vurguladığını ve böylece web’de nerede olduklarının çabucak belirlenebildiğini fark edecek.

Windows, Mac ve Linux için Firefox’un son sürümünü edinmek için “Firefox hakkında” menüsündeki “güncellemeleri denetle” düğmesine tıklamak veya otomatik güncelleme için birkaç gün beklemek yeterli.

Henüz yorum yok

Yorum yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir